Zirkonyum Kaplama



Zirkonyum Kaplama; genellikle renk ya da yapı kaybı bulunan dişlerde görünümü düzeltmek için beyaz ve yarı şeffaf olan zirkonyum maddesi kullanılarak yapılan kaplama işlemidir.

Zirkonyum kaplama ile ilgili detaylı bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.



+90 232 453 03 02

Zirkonyum kaplama nedir?

Zirkonyum; doğadan çıkarılan beyaz bir metaldir. Zirkonyum kaplamalarda; porselenin altındaki altyapıyı oluşturan materyal, zirkonyum dioksittir. Zirkonyumun baskıya ve gerilime karşı direnci fazladır, doku dostu bir materyal olduğu için herhangi bir alerjiye sebep olmaz.

Zirkonyum kaplama işlemi nasıl uygulanır?

Zirkonyum kaplama ile sağlıklı ve estetik bir sonuç alabilmek için öncelikle diş eti sağlığına dikkat edilmelidir. Diş etlerinin tedavisi yapılıp iyileşmesi sağlandıktan sonra estetik açıdan değerlendirilmelidir. Hastanın gülme hattı yüksekse ve ihtiyaç varsa diş eti boylarından gerekli seviyeleme işlemi yapılır. Diş etiyle ilgili tedavi ve şekillendirme işlemi tamamlanır ve dişlerde düzenleme işlemi yapıldıktan sonra özel ölçü maddeleriyle ölçüsü alınır, laboratuvara gönderilir. Alınan ölçüye göre laboratuvarda dijital olarak bilgisayar ortamında tasarım yapılır ve üretilir. Zirkonyum altyapının ağız içi provası yapıldıktan sonra üzerine işlenen porselen üstyapının da provası yapılır. Gerekli son düzenlemeler yapıldıktan sonra cilalı ve pürüzsüz yüzeye sahip olan kaplamalar diş üzerine yapıştırılır.

Zirkonyum diş fiyatı nedir?

Zirkonyum yapım aşamasında olduğu kadar laboratuvar üretim aşamasında da ince teknik hassasiyet gerektiren bir yapıdır. Dijital olarak tasarım yapıldıktan sonra, bu dizayna göre zirkonyum bloklarının 3 boyutlu olarak kazınması sonucu elde edilir. Son yıllarda piyasada Çin ve Kore menşeili düşük kaliteli zirkon bloklar kullanılarak maliyet düşürülmeye çalışılmaktadır. Ancak bu zirkonların ağız içi uyumu ve estetik sonuçları başarısız olmaktadır. Buna bağlı olarak kullanım ömrü çok kısa olan protezlerle karşılaşılmaktadır. Maliyeti düşürüp ömrü kısa olan, ağızla uyumsuz protezler yapmak yerine dünyada kabul gören prestijli markaların zirkonyumlarını kullanmak daha doğru bir karar olacaktır.

İmplant dişin üzerine zirkonyum kaplama yapılabilir mi?

Zirkonyum kaplamalar, tek diş kaplama ve köprü yapımında kullanılabildiği gibi implant üstü protezlerde de kullanılabilir.

Zirkonyum dişlerin bakımı nasıl olmalıdır?

Kendi dişlerimizde olduğu gibi zirkonyum dişlerin de bakımını düzenli bir şekilde yapmak önemlidir. Bunun için 2 kere dişlerinizi ve diş etlerinizi fırçalamanız ve zirkonyum köprü/ kaplamalarınıza özel diş ipiyle ağız bakımınızı sağlamanız, 6 aylık periyodlarla doktorunuza kontrole gelmeniz problem yaşamadan zirkonyum dişlerinizi rahatlıkla kullanmanızı sağlayacaktır.

Zirkonyum diş yapılırken ağrı olur mu?

Dişlerin kesim işlemleri lokal anestezi altında gerçekleştiği için herhangi bir ağrı hissi oluşmaz.

Düzenlemeden sonra estetik açıdan problem yaşanır mı?

Düzenleme sonrası aynı gün içinde hemen geçici dişleriniz hazırlanır. Bu sayede hem görünüm bozulmaz hem de dişlerde oluşabilecek hassasiyet sorunu önlenmiş olur.

Zirkonyum diş kaç günde yapılır?

Sağlıklı diş eti varlığında zirkonyum diş yapılması 2-7 gün arasında gerçekleşmektedir.


Acil Yardıma mı ihtiyacınız var? Bizi Arayın!

+90 (232) 453 03 02 


Dent HA Plus Buca Diş Polikliniği Sizlere Bir telefon kadar yakın. Arayarak yada WhatsApp üzerinden yazarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.



Tıkla ARA Konuma GİT Mail GÖNDER